Mráz přichází z Hradu - Michal Viewegh

Prezident drží všechny palce opozici, aby si nerozmyslela svůj plán na vyslovení nedůvěry vládě, která z něj udělá naprostého vládce politické scény. Ač se po kauze Vrbětice ocitl v nejnižším bodě své prezidentské popularity, opozice se jej z této prekérní situace chystá vysekat úspěšným hlasováním o nedůvěře vládě.

Jak šílené je nyní předat kompletní vládu do rukou Zemanovi, je všem zcela jasné. Přesto si v opozičních lavicích i v médiích všichni bojí vybírat mezi dvěma zly. Tak už to ale v politice často nakonec bývá a zde po kauze Vrbětice je vše jasné: raději nechat ještě pár měsíců vést exekutivu exkomunistu, estébáka a dotačního kombinátora ve střetu zájmů Andreje Babiše, než předat vládu zcela odbržděnému prezidentovi a vyprázdněné ruské ambasádě.

Řekněme to jasně: Opozice se chystá na naprosto šílenou zoufalost. Za pár tisíc lajků na sociálních sítích a pár procent popularity v průzkumech je ochotna předat osud republiky do rukou toho jediného hráče, kterému se nyní do rukou za žádnou cenu dostat nesmí.

Celý článek na aktualne.cz

Náš komentář k článku Davida Kliměše:
Vážně si už čeští opoziční politici nepamatují, jak Sobotka vyhodil Babiše z vlády, doslova pár měsíců před volbami, aby mu tím dopomohl v drtivému vítězství? Dal mu čas na volební kampaň i možnost zahrát divadélko ukřivděné až téměř opoziční postavy. Zeman na Hradě už dlouho nebude. Musíme to s jeho velezradou ještě chvíli vydržet, když to naši opatrní politici, neumí rázně ukončit. Ani Zeman neví, jestli bude schopen druhý mandát dokončit. Za normálních okolností by už byl prohlášený za neschopného výkonu funkce.

Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika